Jógaoktatói bemutatkozás

A jóga számomra az az ösvény, ami segít megtartani a középpontomban, biztosítva ezáltal az élet minden területére kiterjedő harmóniát.

Saját gyakorlásomban a jógázást követő belső megnyugvás és kiegyensúlyozottság megtapasztalása hajt, mint egyfajta hasznos függőség élmény.

Gyerekkorom óta időről időre összehozott az élet a jóga ilyen-olyan irányzatával, területével, de jó ideig eltartott ez a keringő, amíg végleg megtaláltuk egymást a jógával. Végül egy személyes mélypont segített ebbe az irányba, azóta is itt tartva, csak már elkötelezetten eziránt. A komolyabb áttörést a jógával való kapcsolatomat illetően egy másfél hónapos időtöltés hozta el Indiában, ahol jóga ásramokban/ központokban tapasztalhattam meg a tradicionális jóga mivoltát. 

Valahol mindig is tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni oly módon, hogy az ő segítségükre tudjak lenni, fejlődésük támogatásában szerepet vállalni. Kezdetben a turizmus ágazatában töltött munkáim adták az emberismerettel is töltött tapasztalati éveket, majd sikerült elérkeznem ahhoz a ponthoz, hogy ezt felváltsák a tényleges segítői, támogatói tevékenységek. Jelenleg egészségfejlesztéssel, életmód mentorálással és jógaoktatással töltöm be ezt a szerepet.

Egészségfejlesztőként diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen, majd ezt az irányvonalat folytatva Jógapszichológia és védikus életmód mentorként szereztem képesítést a Narada Védikus Akadémián. A jóga és a védikus tudományok iránti érdeklődésem okán folytattam a tanulmányaimat ugyanitt, így elvégeztem a Brahmana (Védikus bölcsész) képzőt is.

Hatha jóga oktatói képesítést a nemzetközi Yoga Alliance YA-RYT 200 gondozásában szintén a Narada Védikus Akadémián szereztem. Jelenleg továbbképzéseken bővítem a jóga iránti érdeklődésemet és tudásomat, mind filozófiai, mind pedig gyakorlati vonatkozásban.

Idén tavasszal fejeztem be a jógaoktatói továbbképzéseket a Samadhi Jógastúdióban, így már az alábbi képesítésekkel is rendelkezem:

Jóga flow oktató (fasciális alapokon)

Női jóga oktató

Kismamajóga oktató

Célom a jóga irányába bevonni az átlagembert, ezáltal harmóniát, kiegyensúlyozottságot, megpihenést adva számukra a hétköznapok fáradalmaiból. A jóga segítségével felvirágoztatni a mindennapjaikat, előcsalogatni a bennük szunnyadó extra energiákat, és segíteni őket a legbensőbb énjükkel, az önvalójukkal történő kapcsolódásban.

Felbuzdulva a jóga életemre gyakorolt áldásos hatásán, immáron 1,5 éve folytatom jógaoktatói szerepben is ezt a csodát, ami mindig feltölt és ellazít, kiüresít és kiegyensúlyoz, ugyanakkor megtámogat az önmeghaladás és az önismeret útján.

Főként kezdő gyakorlókat segítek abban, hogy hasonlókat tapasztaljanak meg. Nálam a fő szempont a jóga tradicionális, azaz önismereti útként való megközelítésén van, ahol a cél az egyéni jóllét és az önelfogadás. Hiszen ezek jelentik az alapot a tartósan boldog élethez.

Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnél ilyen módon megismerkedni a jógával, bátran keress meg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

További blogcikkek

Jógaoktatói bemutatkozás

A jóga számomra az az ösvény, ami segít megtartani a középpontomban, biztosítva ezáltal az élet minden területére kiterjedő harmóniát.
Saját gyakorlásomban a jógázást követő belső megnyugvás és kiegyensúlyozottság megtapasztalása hajt, mint egyfajta hasznos függőség élmény.

Tovább »

A mélyből a magasságba

Sötét volt. Régóta, hosszan elhúzódó sötétség. Az apró kis mag a földben pihent. Senki sem tudta létezését. Ő sem tudta, hogy számíthat-e bármi változásra, hisz már oly régóta tartott ez a hűvös, nyirkos és sötét állapot. De mintha tudta volna… érezte az erőt magában. Még hozzáférni ugyan nem tudott, de mélyen belül hitte… hitte és érezte, hogy több van benne.

Tovább »
31 napos kihívás a jóllétért

30+1 napos kihívás a Jóllétért

Március – az ébredő természet ideje, a tavasz első hónapja.
Elindult egy kampány a weboldalhoz kapcsolódó közösségi média felületeken „30+1 napos kihívás a Jóllétért” címszóval.

Tovább »
A megadás állapota_tengerpart

A megadás állapota

Van az úgy, hogy bármennyire is szeretnéd, nem megy. Eltervezted, megálmodtad, mit és hogyan fogsz tenni, komplett folyamat, érzéshalmaz van a fejedben róla, de valahogy hiába. Valami miatt mégis ellenállsz, valami miatt mégsem tudsz beleállni, valami a teljesítés útjában áll. Pedig a felszínen te úgy szeretnéd… megtenni, érezni, együtt áramolni, benne lenni. De éned valamely része mégis behúzta azt a bizonyos kéziféket. Megállj-t parancsol. Mit teszel ilyenkor?

Tovább »
Létezés a jelenben - erdő

Létezés a jelenben

Miért fontos a jelen pillanatban létezni és hogyan lehetséges ez?

Ha belegondolsz… hol is vannak a problémáink?
A múltban és a jövőben.
Elménk vagy egy múltbeli történésen pörgeti magát, vagy pedig egy jövőbeli eseményhez kapcsolódik már. Folyton tervez, elemez, prekoncepciókat gyárt…

Tovább »