31 napos kihívás a jóllétért

30+1 napos kihívás a Jóllétért

Március – az ébredő természet ideje, a tavasz első hónapja

Elindult egy kampány a weboldalhoz kapcsolódó közösségi média felületeken „30+1 napos kihívás a Jóllétért” címszóval.

Azontúl, hogy a tavaszi ébredés, éledezés, no meg esetleg a tavaszi fáradtság ideje is beköszöntött, még az aktuálisan kialakult háborús helyzet is megadja az okot arra, hogy miért is figyeljünk még inkább oda a jóllétünkre. Ezt segítve indult el ez a márciusi kihívás, amibe bármikor be lehet csatlakozni, mindenki szabadon, ahogyan számára jólesik, csinálhatja másokkal együtt.

Mi magunk dönthetünk afelől, hogy teszünk-e, avagy mit is teszünk azért, hogy jól legyünk. Nyilván nem kell magyarázni, miért is fontos ez, hiszen mindannyian szeretünk jól lenni. Mégis fontos tudatosítanunk, hogyan is működik a világunk: amint bent, úgy kint.

„Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent.” /Hermész Triszmegisztosz – Tabula Smaragdina (Smaragdtábla)/

Mit is jelent ez? A környezetünk letükrözi a bennünk zajló állapotot. Benne van egyfajta cselekvésre ösztönzés is, hiszen én magam tehetek azért, hogy jól legyek, egészséges és stabil, ezáltal tudok én hatni (és bizony hatok is, akár akarom, akár nem) a közvetlen környezetemre, a külvilágra is. Akkor tudok segíteni másoknak, akkor tudok csak aktívan és helyesen jelen lenni (és ténylegesen is JELEN lenni, nem csak testben ott lenni valahol), reagálni és támogatni másokat, ha én meg tudom őrizni az EGÉSZségem, ha nem engem kell támogatni, toldozni-foltozni. Mert mint tudjuk: teli kancsóból lehet csak tölteni.

Ezért minden érdeklődőt szeretettel invitálok, hogy vegyen részt a programban, alakítsa akár saját formájára, ahogyan ezt meg tudja tenni, ahogy ezt be tudja illeszteni a mindennapjaiba.

Minden kis lépés számít, azonban, ha eredményt szeretnénk elérni, naponta érdemes megtenni egy-egy lépést. És itt nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy valami, egyetlen apró dolog is elég abban a szándékban, hogy ezt most azért teszem, hogy jól legyek. Hogy helyt tudjak állni az életemben, a legtöbbet hozhassam ki magamból, és segíteni tudjak másoknak is. És ebben így már a tudatosság is jelen van, ami pedig azért fontos, mert ahol a tudatunk, a figyelmünk, ott van az energia is. Legyünk tudatosak arról, hogy a figyelmünkkel minek adunk energiát – mert efölött mi rendelkezhetünk szabadon.

És hogy mit kapsz akkor, ha teljesíted ezt a 30+1 napot?

Ezúttal az ajándék most nem kívülről fog érkezni, hanem ha szépen ügyesen, kitartóan megcsinálod azt az egyetlen egy valamit azon a napon, akkor belül fogod érezni a jutalmat, a hatást. Magad ajándékozod meg vele, a saját figyelmességeddel. Szerintem egyetérthetünk abban, hogy azért ez megéri. 🙂

És a legjobb ebben, hogy erről a kihívásról nem tudsz lemaradni, mert bármikor becsatlakozhatsz, bármikor megcsinálhatod belőle szabadon bármelyik lépést, mert így is, úgy is hozzáad a napodhoz.

 

(fotó: Pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

További blogcikkek

Jógaoktatói bemutatkozás

A jóga számomra az az ösvény, ami segít megtartani a középpontomban, biztosítva ezáltal az élet minden területére kiterjedő harmóniát.
Saját gyakorlásomban a jógázást követő belső megnyugvás és kiegyensúlyozottság megtapasztalása hajt, mint egyfajta hasznos függőség élmény.

Tovább »

A mélyből a magasságba

Sötét volt. Régóta, hosszan elhúzódó sötétség. Az apró kis mag a földben pihent. Senki sem tudta létezését. Ő sem tudta, hogy számíthat-e bármi változásra, hisz már oly régóta tartott ez a hűvös, nyirkos és sötét állapot. De mintha tudta volna… érezte az erőt magában. Még hozzáférni ugyan nem tudott, de mélyen belül hitte… hitte és érezte, hogy több van benne.

Tovább »
31 napos kihívás a jóllétért

30+1 napos kihívás a Jóllétért

Március – az ébredő természet ideje, a tavasz első hónapja.
Elindult egy kampány a weboldalhoz kapcsolódó közösségi média felületeken „30+1 napos kihívás a Jóllétért” címszóval.

Tovább »
A megadás állapota_tengerpart

A megadás állapota

Van az úgy, hogy bármennyire is szeretnéd, nem megy. Eltervezted, megálmodtad, mit és hogyan fogsz tenni, komplett folyamat, érzéshalmaz van a fejedben róla, de valahogy hiába. Valami miatt mégis ellenállsz, valami miatt mégsem tudsz beleállni, valami a teljesítés útjában áll. Pedig a felszínen te úgy szeretnéd… megtenni, érezni, együtt áramolni, benne lenni. De éned valamely része mégis behúzta azt a bizonyos kéziféket. Megállj-t parancsol. Mit teszel ilyenkor?

Tovább »
Létezés a jelenben - erdő

Létezés a jelenben

Miért fontos a jelen pillanatban létezni és hogyan lehetséges ez?

Ha belegondolsz… hol is vannak a problémáink?
A múltban és a jövőben.
Elménk vagy egy múltbeli történésen pörgeti magát, vagy pedig egy jövőbeli eseményhez kapcsolódik már. Folyton tervez, elemez, prekoncepciókat gyárt…

Tovább »